News

2022 OHDSI-Registration

Symposiums
Date: 2022-08-27
Hit: 485

 

We are excited to announce that registration for the 2022 OHDSI APAC Symposium, which will be held Nov. 12-13, is now open! This two-day event will take place in Taipei, Taiwan at the Taipei Medical University and also be broadcasted virtually for those who are not able to participate in person.

 

2022 OHDSI APAC Symposium Agenda and Registration Details

 

 

Day 1 (Nov. 12) — Tutorial Workshop

Time Schedule
08:30-09:00 Registration
09:00-09:30
(30 mins)
Overview of the OHDSI Journey: Where are we going
Patrick Ryan, Vice President, Observational Health Data Analytics, Janssen Research and Development
09:30-10:20
(50 mins)
OMOP Common Data Model and vocabulary
Mengling 'Mornin' Feng, Ass. Director of Research (Healthcare), Institute of Data Science, National University of Singapore; OHDSI Singapore Chapter Chair
Mui Van Zandt, Director of Product Development, IQVIA
10:20-10:30
(10 mins)
Break
10:30-11:20
(50 mins)
ETL a source database into OMOP CDM
Alex PA. Nguyen, Ass. Research Fellow, Office of Data Science, Taipei Medical University
Mui Van Zandt, Director of Product Development, IQVIA
11:20-11:30
(10 mins)
Break
11:30-12:20
(50 mins)
Creating cohort definitions
Seng Chan You, Ass. Prof., Department of Biomedicine Systems Informatics, Yonsei University College of Medicine
12:20-13:30
(70 mins)
Lunch
13:30-14:20
(50 mins)
Phenotype evaluation
Patrick Ryan, Vice President, Observational Health Data Analytics, Janssen Research and Development
14:20-14:30
(10 mins)
Break
14:30-15:20
(50 mins)
Characterization
Sarah Seager, Director of Data Science, OMOP, IQVIA
Martijn Schuemie, Observational Health Data Analytics, Johnson & Johnson and Biostatistics, UCLA
15:20-15:30
(10 mins)
Break
15:30-16:20
(50 mins)
Estimation
Nicole Pratt, Associate Professor, University of South Australia
Marc Suchard, Professor, Departments of Biomathematics and of Human Genetics, UCLA; Department of Biostatistics, UCLA;
16:20-16:30
(10 mins)
Break
16:30-17:20
(50 mins)
Prediction
Cynthia Rudin, Associate Professor of Computer Science and Electrical and Computer Engineering, Duke University
Chungsoo Kim, Ph.D. candidate, Department of Biomedical Informatics, Ajou University
17:20-17:30
(10 mins)
Recap of the OHDSI Journey: Where do we go from here
Jason C. Hsu, Associate Professor, International Ph.D. Program in Biotech and Healthcare Management, College of Management, Taipei Medical University

 

  • Registration fee

Stakeholder

Fee

Student / Trainee

$30

Academic / Government

$70

Industry / Corporate

$170

Local Registrants Free 

 

Day 2 (Nov. 13) — Main Conference

Time Schedule Remarks
08:00-09:00 Registration

MC

09:00-09:20

Welcome Session
Jen-Hsiang Chuang, Deputy Director-General, Taiwan Centers for Disease Control
Cheng-Yu Chen, Vice-President, Taipei Medical University
George Hripcsak, Chair of Biomedical Informatics, Columbia University Medical Center
09:20-09:40 Group Photo
Session 1: Envisioning of OHDSI Global & EU Kick off: Yu-Chuan Li

09:40-10:00

Key note - OHDSI Global Presentation

Chair: Yu-Chuan Li

Patrick Ryan, Vice President, Observational Health Data Analytics, Janssen Research and Development

10:00-10:20

DARWIN EU
Peter Rijnbeek, Professor and Chair of the Department of Medical Informatics of the Erasmus MC, The Netherlands
10:20-10:30 Coffee Break
Session 2: The Challenges of Research in OHDSI APAC Kick off: Min-Huei Hsu

10:30-10:50

OHDSI APAC Introduction

Chair: Nicole Pratt

Mui Van Zandt, VP & GM, RW Data and Tech, IQVIA

10:50-11:30

Research in OHDSI APAC (10min each)
4 Studies of OHDSI APAC Study - Nicole Pratt, Seng Chan You, Chungsoo Kim, Celine Chui

11:30-11:45

Research using Taiwan National Data
Alex PA. Nguyen, CDC, Office of Data Science, Taipei Medical University

11:45-12:00

Research using TMUCRD Data
Jason C. Hsu, Director, Clinical Data Center, Office of Data Science, Taipei Medical University
12:00-13:00 Lunch & Poster Presentation
Session 3: The Implication Experiences in OHDSI Region Kick off: Jason C. Hsu

13:00-14:00

Panel – Standardization & Common Data Models (CDM)

Chair: Mengling ‘Mornin’ Feng

OMOP - Christian Reich, OHDSI PI
FHIR - Adam Chee, Chief of Smart Health Leadership Centre, NUS
HL7 - Min-Huei Hsu, Professor and Dean, Office Data Science, Taipei Medical University
HADES - Martijn Schuemie, Observational Health Data Analytics, Johnson & Johnsonm and Biostatistics, UCLA

14:00-15:00

Panel - APAC Regional Adaption to Standardization

Chair: Mui Van Zandt

Taiwan - Jason C. Hsu
Australia - Nicole Pratt
China - Hua Xu/Mui Van Zandt
Japan - Tatsuo Hiramatsu
Korea - Seng Chan You
Singapore - Ngiam Kee Yuan
15:00-15:15 Coffee Break
15:15-16:15 Poster Session/Network Session  

16:15-17:00

Closing Remarks

MC

Patrick Ryan, Vice President, Observational Health Data Analytics, Janssen Research and Development
Min-Huei Hsu, Professor and Dean, Office of Data Science, Taipei Medical University
Shian-Ying Sung, Professor and Dean, Office of Human Research, Taipei Medical University
Nai-Wen Kuo, Professor and Dean, College of Management, Taipei Medical University
  • Registration fee

Type

Stakeholder

Fee

Virtual

Student / Trainee

$25

Academic / Government

$50

Industry / Corporate

$100

Local Registrants Free 

In-person*

Student / Trainee

$50

Academic / Government

$100

Industry / Corporate

$200

Local Registrants Free 

 

To make the registration, please visit the OHDSI Global website: https://www.ohdsi.org/2022apacsymposium/